TaikaTarinat Joulupukin kanssa

TaikaTarinat joulupukin kanssa
Kuuntele ja eläydy Joulupukin ihaniin lukuhetkiin JouluTaika-lehden 10-vuotiskirjoituskilpailun parhaiden satujen parissa Youtube-kanavallamme. Näiden tarinoiden myötä toivotamme kaikille iloista joulua!
Soittolistalle pääset tästä linkistä:

JouluTaika Aasit

Tähtiyön tarina

JouluTaika-lehden 10-vuotiskirjoituskilpailuun saapui 65 uskomattoman upeaa erilaista kertomusta ja joulumuistoa eri puolilta Suomea. Raadin tehtävänä oli ensin poimia tästä joukosta kymmenkunta parasta, joista sitten valikoitui voittaja, Päivi Miettisen Tapahtui tähtiyönä.

Tähtiyötarina kertoo pienen poron taianomaisesta kohtaamisesta Joulupukin kanssa. Se sai myös raadin hehkumaan sanallisesti:

”Hieno sadunomaisuus, joka välittyy myös kieleen – sen keveään kauneuteen sekä luontokuvauksiin. Pieni poro kohtaa lempeyttä ja hyvyyttä, sen yksinäisyys vaihtuu pukin porojen taikapiiriin ja tähtien loisteeseen. Tarina etenee, sen kieli on kiehtovaa. Oikea joulusatu!”

”Tarina on intensiivistä sanojen ilotulitusta, mutta tunnelma on siitä huolimatta harras ja lämpöinen. Saamelaiset poronnimet ja revontulet tuntureiden yllä maalaavat kauniin ja yksityiskohtaisen kuvan pohjoisesta hengenmaisemasta.”

”Joulupukin taikavoima tekee tavallisesta ja epävarmasta erityistä ja upeaa, pieni poro kohoaa omaksi unelmakseen. Kirjoittajan luoma maailma on satumainen, kirkkaana hohtava. Sellainen, jossa mikä tahansa on mahdollista. Myös kieli soljuu sadunomaisena, tuikkivana, tuoden sanoja kuin pieniä joululahjoja lukijoille.”

Kirjoituskilpailun teemana oli joulupukki. Raatiin kuuluivat kirjailija Outi Alm, kirjastovirkailija Lasse Rantanen, toimittaja Leena-Kaisa Laakso ja opiskelija Sara Grunfelder.

Toimitus ja raati kiittävät kaikkia kirjoittajia. Tarinat tarjosivat meille kiehtovan matkan tyyliltään hyvin erilaisiin joulumaailmoihin. Oli sadunomaisuutta, nostalgiaa, hienovireisiä muistelmia, tarkkanäköisiä ja moderneja juonenkulkuja, runomittaa ja tietopainotteista kerrontaa – taitoa runsain mitoin.

Myös Joulupukki lähettää kiitoksensa, kun sai tänä jouluna näin mieltälämmittävän lukulahjan!

Tarinoita Joulupukista

Kaikki kärkijoukon tarinat ovat luettavissa näillä sivuilla omina artikkeleinaan (linkit alla). TaikaTarinat Joulupukin kanssa on puolestaan valikoima kilpailuun saapuneista sadunomaista kertomuksista, joita voi kuunnella Youtube-kanavalla joulupukin lukemina. Suora linkki näihin satuihin:  https://www.youtube.com/channel/UCeVwAHztgulmcPugosgE-MQ