Star Wars lennättää kaukaiseen galaksiin

Bio Rex Porvoo sijaitsee Taidetehtaalla.

TÄMÄ ARTIKKELI ON VUODELTA 2015

Pitihän se käydä katsomassa. Uusin Tähtien sota -elokuva, The Force Awakens. Nyt on paitsi galaksi, myös oma ilta pelastettu. Annos jännitystä ensin rutistettu popcorn-pakettiin pimeässä elokuvateatterin salissa, sitten huokaisu, loppu hyvin, vaikka kaikki ei maailmankaikkeudessa vielä olekaan varmuudella hyvin.

Elokuvan mahtipontinen loppu lupailee faneille leffa-annoksia hamaan tulevaisuuteen. Ja mikäs siinä, jos taso pysyy korkeana.

Tällä kertaa jatko-osa, seitsemäs Star Wars -elokuva, oli parempi kuin moni aikaisempi. Ihan jokaista en ole tosin nähnyt enkä ole fani. Voisin kyllä olla, sen verran huikeaa vetoa oli tuossa The Force Awakens -tarinassa. Star Wars lennättää kaukaiseen galaksiin.

Efektit olivat mahtavat ja 3D tietysti loi todellisuuden tuntua entisestään. Lintuperspektiiviä hyödynnettiin upeasti ja mittasuhteet olivat vaikuttavia. Oli valtavia aavikoita, jättimäisiä avaruusasemia, hylättyä rakettiromua. Ja kuinka kaunista katseltavaa oli, kun avaruusalus karujen maisemien jälkeen liukuu valonnopeudesta vehreälle planeetalle tai viistää merenpintaa jossain kaukana toisella galaksilla.

Kun päivällä haastattelin nuoria miehiä, jotka odottivat ensiesitystä Porvoon Bio Rex -elokuvateatterissa Taidetehtaalla, yksi haastateltavista mietti, kuuluuko romantiikka scifi-genreen ollenkaan. En osaa siihen vastata, mutta minusta leffa olisi liian yksitoikkoinen ilman romantiikan häivää. Onneksi sitäkin siis on mukana.

Tänään oli The Force Awakens -elokuvan laaja Euroopan ensi-ilta. Porvoon Bio Rexissä ensimmäinen näytös pyörähti käyntiin klo 12. Silloin jo olisi tehnyt mieli jäädä, mutta lopulta lähdin Johanna-tyttären kanssa klo 19.45 näytökseen.

Ennen joulua The Force Awakens pyörii Porvoon Bio Rex -elokuvateatterissa kolmessa salissa ja päivittäin on yhdeksän näytöstä.

Lue lisää:

Bio Rex Porvoo

Porvoon Taidetehdas