€uroviisut

Porvoon Teatteri pikkujouluvariete Euroviisut

Porvoon Teatteri räväytti viikonloppuna pikkujoulutunnelmat kattoon glitterin ja glamourin täyteisellä €uroviisu-varietéllaan. Ensi-iltasali on launtaina 26.11.2016 täynnä ja mikäli edellisten vuosien kaltainen meno jatkuu, täyttyy sali kaikkina esityskertoina mukavasti. Kaikkiaan esityksiä on vielä luvassa kuusi ja seuraavaan kannattaa varautua jo tämän viikon keskiviikkona 30.11. klo 19 (ks. artikkelin lopusta kaikki esitysajat).

Porvoon Teatteri pikkujouluvariete euroviisut 2016
Porvoon Teatteri tarjoilee jouluviihdettä varietéen muodossa.

Porvoon Teatteri juhlistaa tämän vuoden pikkujouluvarietélla 20-vuotista toimintaansa. Joulun railakkaampaa juhlapuolta teatteri on avittanut jo monena vuotena vauhdikkailla show-kuvioilla, joissa tanssilla ja laululla on aina ollut keskeinen sija. Ja €uroviisuissahan tätä ammennettavaa riittää. Yleisö saa kuullakseen monia tuttuja viisuja, mutta yllättäen myös aika monia unohduksiin painuneita. Koko varieté-paketin kokoamisesta on vastannut kokenein ottein Marko Putkonen.

Kun nyt ensi-iltahumun jo vähän laskeuduttua muistelee, mikä kappale erityisesti jäi esityksestä mieleen, niin kyllä päällimmäisiksi nousevat ihan esityksen alkumetreillä kuultu Apre Toi – Luxemburgin edustuskappale, loppukilpailun voittaja vuodelta 1972 – sekä loppupuolen Rise like a Phoenix eli Itävallan voittokappale vuodelta 2014, tuo Conchita Wurstin häkellyttävä esitys. Porvoon Teatterin estradilla nämä molemmat esitti huikeasti laulaja-sopraano Sirja Pohjanheimo. Hänelle etumatkaa muihin esiintyjiin antoi ammattimaisuus. Hienosti toki pärjäsi lavalla moni muukin, ja harrastajateatterista kun on kyse, niin hersyvän hieno yhteishenki on lopultakin se, joka yleisölle vahvimmin välittyy. Epätasaisuus kieltämättä kuitenkin häiritsi. Jokunen kappale olisi hyvinkin saanut jäädä jäähylle perusteellisempaan harjoitteluun – kokonaisuus olisi epäonnisten esitysten poisjättämisellä reilusti kohentunut. Ja jos ei ole lauluääntä, löytynee roolituksista aina jotain muitakin vaihtoehtoja.

Porvoon Teatteri pikkujouluvariete Euroviisut
Muinaiseurooppaako? Kuoro- ja kertosäkeiden koosteessa kuultiin kummallista kieltä.

Hauskoja paloja viisumuistojen parissa tarjosivat muiden muassa Vahanukke ja Sätkynukke, kooste kahdesta voittoon yltäneestä nukkeaiheisesta laulusta vuosilta 1964 ja 1967, sekä kooste Suomen edustuskappaleista.

Paikka kaukainen...
Paikka kaukainen…

Aitojen euroviisujen mahtipontisuudella leikiteltiin reilulla mitalla. Tähän puvustus, lavastus, maskeeraus, äänet ja valot antoivat tujut mausteet. Varietén viihteelliseen vauhtiin kuuluivat yhtälailla tanssit, joista vastasi Tanssiva Porvoo.

Porvoon Teatteri pikkujouluvariete euroviisut 2016
Kreivitär Zola tunnelmoi estradilla Marko Putkosen kanssa.

Karkkina kakun päällä oli vastustamattoman ihana kreivitär Zola, jonka elämänjanoisista edesottamuksista yleisö sai jälleen kuulla viimeisimmät parhaat palat. Eeva Puromiehen upeasti esittämä kreivitär toi viisujen väleihin hauskoja hengähdys(nauru)taukoja. Marko Putkosen kanssa esitetty nyyhkyviisu I giorni dell´arcobaleno oli hykerryttävä.

Porvoon Teatteri pikkujouluvariete 2016
Joulupukki oli tietysti varietén odotettu vieras.

€uroViisut 2016 – Porvoon Teatterin Pikkujouluvarieté

Illan isäntäpari: Mirja Oksanen ja Marko Putkonen
Esiintyjät: Sirja Pohjanheimo, Anne Virta, Mia Lehtola, Mari Kankaala, Eeva Puromies, Eija Forssell, Sari Järvinen-Hippi, Sofia Lehtola, Laura Rokka, Sonja Laukkonen
Teatterin miehet: Masa Turunen, Tomi Ahonen, Risto Kekarainen, Mika Majaniemi
Muusikot: Viljami Mehto, Lasse Rantanen
Tanssiva Porvoo: Alicia Bärlund, Erica Holmsten, Neea Ingelin, Sonja Laukkonen, Petra Blomqvist-Kallio, Eija Sillfors

Käsikirjoitus, ohjaus, laulujen harjoitus: Marko Putkonen
Koreografiat: Mia Koponen ja Diana Anttila
Puvustus ja lavastus: Anne Ratia
Maskeeraus: Sanna Saarnio
Valo- ja äänisuunnittelu sekä toteutus: Harri Ahvenainen ja Ville Valve
Tuottaja: Tuovi Putkonen

Conchita alias Sirja Pohjanheimo
Huipennusta kerrakseen!

Esitykset klo 19, Vänrikinkatu 4, 06100 Porvoo
Ensi-ilta la 26.11.2016
La 27.11. / ke 30.11. / la 3.12. / su 4.12. / ma 5.12. / la 10.12. klo 13.30 tilausesitys / la 10.12.
Liput: 22€/18€
Varaukset: puh. 040 571 0680 klo 10-16
www.porvoonteatteri.fi

Katso JouluTaika-sivuilta: Joulun teatterikalenteri

Lue JouluTaika-sivuilta Jouluvariete 2014 Makar Tsudra