Pienestä pajasta ajatonta designia

CF-Design

Vanhan Porvoon kupeesta löytyy porvoolaista tyyliä huokuva puutalo, jonka pihassa mitä tunnelmallisin pieni paja. Sen ovella oli vastassa CF-Designin Catharina Forsström toivottamassa meidät tervetulleiksi keramiikan maailmaansa. 

Catharina Forsström

Sisään astuessa huomaa heti keramiikan yltäkylläisyyden. Joka nurkasta löytyy jotain mielenkiintoista katseltavaa. Pajassa Catharina tekee pääosassa käyttökeramiikkaa. ”Kun kaksi vuotta sitten muutettiin maalta tänne, tästä vanhasta puuvajasta tuli pajani ja ahkerasti on käytössä ollutkin. Täällä on ihana viettää aikaa ja fiilistellä, pyytää ihmisiä pajalle juomaan teetä” Catharina kertoo.

”Aikoinaan käytin tosi paljon valkoista lasitetta, sittemmin on tullut lisää värejä. Tällä hetkellä tykkään tosi paljon vaaleanharmaasta, se on sellainen raffimpi sävy.” Kuvioinnissa hän käyttää muun muassa pitsiliinoja ja brodeerattua kangasta, josta jää kaunis pinta kaulimalla. 

CF-Designin keramiikkatuotteista huokuu lempeys ja ajattomuus

Kaikkea Catharinan tuotosta yhdistää yhteensopivat sävyt sekä yksinkertainen muotoilu. ”Sana ajaton kiehtoo. Se on haaste ja antaa syvällisyyttä tekemiseen. Se, että joka vuosi tulee uusi väri kotiin tai uudet joulukoristeet, ei kiinnosta minua. Tietoisesti olen halunnut löytää sille vaihtoehdon.” 

Vaaleilla väreillä ehostettu tila on jaettu kahteen osaan. ”Tämä takatila oli pannuhuone. Mietin heti muutettaessa, että tuohon keskelle sahaan aukon ja toivon että myös mahdun siitä sitten kävelemään. Ihan hyvin se sitten onnistui, ainakin itse mahdun tässä liikkumaan” hän naurahtaa. 

CF-Design tuo tänä viikonloppuna Ornamon Design Jouluun tuotteitaan ja loppurutistus on nyt käynnissä. Joulu on kiireistä aikaa, mutta pian voi huokaista helpotuksesta ja nauttia joulutunnelmasta Taidetehtaalla taidekäsityön sekä joulutunnelman parissa. 

Tervetuloa Taidetehtaalle 27.-28.11.2022!