Makar Tsudra

Makar Tsudra

TÄMÄ ARTIKKELI ON VUODELTA 2014

Porvoon Teatterin pikkujoulukauden esitys ”Makar Tsudra – Kohtauksia” sai ensi-iltansa keskiviikkona 26.11.2014. Tulisieluinen mustalaismusiikki ja loistavat esiintyjät vangitsevat yleisön kiehtovaan tarinankulkuun, jota kuljettavat niin laulu, tanssi kuin näytteleminen. Esitys perustuu Porvoon Teatterin vuonna 2013 toteuttamaan kesäteatteriin Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen. Tarina on tuttu monille neuvostoliittolaisesta elokuvaversiosta, joka puolestaan pohjautui Maksim Gorkin novelliin.

Porvoolaisversion ohjauksesta vastaa Tuovi Putkonen ja käsikirjoituksesta Marko Putkonen, joka nähdään myös tarinankertojan eli Makar Tsudran roolissa. Kesäteatterissa nähty pitkä näytelmä on tiivistetty tarinaa eteenpäin vieviin pieniin kohtauksiin. Näyttelijät eläytyvät rooleihinsa niin vahvasti, että katsojakaan ei voi muuta kuin unohtaa koko muun maailman ja elää tarinassa ja hetkessä mukana.

Myös Suvi Turusen upea koreografia ja Anne Ratian puvustus takaavat nautinnollisen teatterielämyksen. Valaistus on Harri Ahvenaisen käsialaa. Vierailevien tähtien, romanitaiteilija Miritza Lundbergin ja Joni Auvisen laulu ja soitto lähes salpaavat hengen heitä kuunnellessa.

Esitykset 26.11., 28.11., 29.11., 5.12., 12.12. ja 13.12. klo 19 Porvoon Teatteri, Vänrikinkatu 4, Porvoo. Liput 22€/17€, varaukset puh. 040-5710680 arkisin klo 10-15.

Porvoon Teatteri Makar Tsudra 2014
Suvi Turunen on yksi Suomen mustalaismusiikin huipputanssijoista ja vastaa Makar Tsudran koreografiasta. Kuvassa hän tanssi etualalla.
Porvoon Teatteri Makar Tsudra 2014.
Krista Putkonen-Örn eläytyy rooliinsa Makar Tsudran tyttärenä. Orkesterissa soittavat Jaakko Huotari (kitara), Lasse Rantanen (basso) ja Tero Ylevä (haitari). Taustalla Johanna Saarikallio.
Porvoon Teatteri Makar Tsudra 2014
Jaakko Huotarin esittämä hevosvaras Loiko Zobar ei saa silmiään irti ylpeästä mustalaisneidosta, Radarista (oikealla Ronda Lindberg).