Askartele joululahjasi!

Joulukranssi ja joulutonttu

TÄMÄ ARTIKKELI ON VUODELTA 2015

Porvoonjoen varrella vanhan kaupungin kupeessa sijaitsee yksi harvoista askarteluliikkeistä Uudellamaalla. Paperipilven valikoimasta löytyy jopa 8000 erilaista askartelutuotetta laidasta laitaan.

Joululahjaideoita Paperipilvestä löytyy pilvin pimein, ja itse askarrellut lahjat tuovat niille aina lisäarvoa. Liikkeessä oli esillä muutama itse suunniteltu joulumalli. Ne ovat helppoja toteuttaa ja kaikki tarvittava löytyy liikkeestä. Ohessa kaksi nopeaa ja edullista askarteluideaa itselle tai lahjaksi!

Joulukranssi:

Styrox-kranssi

Takkunauhaa

Kalkkimaalia

Rautalankaa

Muovihelmiä

Puisia tähtiä

Kuumaliimaa

Aloita liimaamalla takkunauhan pää kranssiin ja pyöritä nauha niin tiiviisti kranssin ympärille kuin haluat ja liimaa toinen pää kiinni. Maalaa se sitten kalkkimaalilla haluamallasi värillä (mallissa käytetty valkoista). Kalkkimaali kestää hyvin ulkoilmaa ja onkin tällä hetkellä askartelumaailman ”in”. Pujottele rautalankaan halutessasi erilaisia muovihelmiä ja maalaa puutähti myös kalkkimaalilla. Liimaa koristukset kranssiin. Voit toki koristella kranssin oman makusi mukaan, Paperipilvestä löytyy paljon erilaisia koristeita.

Jouluaskartelua Porvoon Paperipilvi

Joulutonttu:

Pahvikartio

Takkunauhaa

Kalkkimaalia

2 puuhelmeä

Kuumaliimaa

Liimaa takkunauhan toinen pää kartion alaosaan, kieritä ylös asti ja liimaa toinen pää huippuun. Maalaa nauha punaisella kalkkimaalilla ja liimaa puuhelmi kartion päätyyn sekä alaosaan tontun nenäksi. Maalaa helmet valkoisiksi.

Tarvikkeet maksavat yhteensä noin 10€.

Joulutonttu, jouluaskartelua Porvoossa.

Artikkelin teksti ja kuvat: Johanna Lukic

Paperipilvi, Jokikatu 31, Porvoo, puh. 040 0590147