Hyvän tahdon Porvoo

Joulupukki Porvoon joulunavajaiset 2019

Nyt on joulu avattu Porvoossa!

Joulupukin saapuminen näkyi tänään Porvoossa pelkkänä hymynä. Sadat säihkyvät silmät seurasivat pukin saapumista laivalla Porvoon jokirantaan ja lapsiperheissä odotettiin malttamattomina pääsyä joulupukin puheille tai ainakin yhteiskuvaan.

Hyvän tahdon Porvoo, joulupukki luovuttaa diplomin

Ensin käytiin kuitenkin läpi tärkeä seremonia. Kun pukki oli soihtukulkueen saattamana päässyt  Lundinaukiolle, hän sai vihdoin tilaisuuden luovuttaa Porvoon kaupungille Hyvän tahdon diplomin. Sen otti vastaan Porvoon elävä keskusta ry:stä Eija Kölhi. Porvoo on nyt virallisesti Joulupukin kumppani! Täten kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jaakko Jalonen sai hyvällä mielellä avattua Porvoon joulun.

Jaakko Jalonen avaa Porvoon joulun 2019

Heti pian Joulupukki piiritettiin ja kameroihin alkoi tallentua muistoja päivästä, kun päästiin poseeraamaan ihkaoikean Korvatunturilta tulleen pukin kanssa.

Joulupukki ja Minna-tonttu

Porvoossa kaikki ovat olleet niin kilttejäkin, ja jos eivät ole, niin nyt viimeistään ovat. Diplomikin jo velvoittaa.

Joulupukki Porvoossa

Joulupukkia odotettiin myös Taidetehtaalla. Lämpiössä oli tiivis tunnelma jo puoli tuntia ennen pukin saapumista. Odotellessa sai mm. soittaa lahjatoiveitaan pukin palvelevaan puhelimeen.

Joulupukin puhelinpalvelu

Tontut auttoivat lapsia, joille kummalliset pöytäpuhelimet aiheuttivat sekä riemua että hämmennystä. Voisikohan tällaisen kapistuksen vielä toivoa lahjaksi?

Svänglakören Taidetehtaalla

Ihastuttava kuoro Svänglakören – Si och Så – heläytti lämpiössä pirteän joulukipaleen. Niin tai näin, mutta tärkeintähän joulussa on, että kaikki ovat mukana. 

Janina Fry Svänglakören Taidetehtaalla
Porvoolaisille tuttu Janina Fry oli mukana laulamassa.

Svänlakören esiintyy Taidetehtaalla

Taidetehtaan aukiolla oli Hembölen kiertävä kotieläinpiha ja sekin oli aivan täynnä innokkaita lapsia rapsuttelemassa lampaita ja ihmettelemässä minipossua karsinassaan.

Seuraavat joulunavajaiset ovat viikon päästä lauantaina 30.11.2019 klo 14:30 alkaen Wanhassa Porvoossa vähän erilaisin seremonioin. Paikalla ovat joulupukki, tontut ja rumpalipojat sekä VPK:n nuorten soihtukulkue. Lisäksi sopraano Marion Melnik esiintyy pianisti Janne Hovin säestämänä. Kunniavieras ja juhlapuhuja on toimittaja, tietokirjailija Helena Petäistö.

Teksti: Tuula Lukic

Kuvat: Srba Lukic