Taidepaja Taidetehtaan Studiolla 11.11.2016
askartelu ja käsityöt,  lapset,  Vuosi 2016 artikkelit

Iloista askartelua

Eri väriset kravatit rönsyilivät askartelupöydällä Taidetehtaan Studiolla perjantai-aamupäivällä, kun lapset ja vanhemmat puuhasivat yhdessä isänpäivälahjoja. Tulossa oli hyvin persoonallisia isiä ja isoisiä. Kravatti kietaistiin kätevästi puulusikan ympärille, kun lusikkaan oli ensin maalattu silmät, nenä, suu. Oli partaa ja pisamaa, tummia kulmakarvoja. Langoista sai isälle tehdä vaikka oranssit hiukset, jos niikseen halusi.

Tämä oli myös hyvä lähtölaukaus jouluaskarteluille, ja joulukuun alussa Taidepajalla onkin luvassa tekemistä jouluteemalla.

Taidetehtaan Taidepaja 11.11.2016
Kravatti kietaistaan näin, näyttää Anne Lihavainen Leeville, joka istuu äitinsä Laura Lindellin sylissä.

Perjantain Taidepaja juuri isänpäivän alla oli vuorossaan ensimmäinen neljästä pajasta, jotka on suunnattu perheille, jossa vanhemmat hoitavat lapsia kotona. Ohjaajina olivat nukketeatteritaiteilija Anne Lihavainen ja kuvataiteilija Nelli Nio.

Taidetehtaan Taidepaja 11.11.2016 Nelli Nio
Löytyisikö kravattilaatikosta se kaikkein kivoin? Nelli Nio (oik.) oli toinen ohjaajista Taidetehtaan Studiolla perjantaina.
  • Olimme onnelisia, kun väkeä alkoi heti kello yhdeksältä tulla paikalle. Koko ajan on ollut porukkaa, kolmisenkymmentä kaikkiaan tähän asti. Jokainen on löytänyt oman paikkansa, kun täällä on pöydät isänpäiväkortin sekä kravatti-isän askarteluun. Mutta ihmeellisintä on huomata, että lukunurkkauksessa on myös koko ajan lapsia istumassa patjoilla. Se on ihana pysähdyspaikka kirjojen äärellä, iloitsi Anne Lihavainen.
Taidetehtaan Studiolla 11.11.2016
Matias keskittyi isänpäiväkravatin tekoon isoäitinsa Erja Hannin kanssa.

Matias istui isovanhempiensa Erja ja Jukka Hannin kanssa keskittyneenä puukauhan koristeluun. Matias oli itse valinnut jouluisen kravatin. Anne Lihavaisen kanssa Matias ihmetteli kravatin hauskoja kuvia, joulupukkia, nallea ja laivaa.

  • Sattumalta näimme mainoksen tästä tapahtumasta ja tietysti, kun meillä oli tänään ilo saada Matias hoitoomme, niin tulimme tänne. Matias antaa lahjan isälle sunnuntaina. Askartelemme muutenkin paljon Matiaksen kanssa, Erja ja Jukka Hanni juttelivat.
Taidetehtaan Taidepaja 11.11.2016
Valmista tuli. Olivier arvioi, mitä hienoa olikaan saanut itse askarreltua. Mukana äiti Kristiina Passoja sekä ohjaaja Anne Lihavainen.

Maksuttomat Taidepajat pidetään perjantai-aamuisin klo 9–12 Taidetehtaan Studiossa, Läntinen Aleksanterinkatu 1, B-rappu. Seuraavat teemat ovat vielä vuorossa:
18.11.2016 Teema Savi, kuvataiteilija Nelli Nio ja keramiikkataiteilija Tiina Wallius
25.11.2016 Teema Naamio, nukketeatteritaiteilija Anne Lihavainen ja taiteilija Rosa-Maria Bolom
02.12.2016 Teema Joulu, keramiikkataiteilija Tiina Wallius ja kuvataiteilija Antti H Raatikainen

Lisätietoja: Taidetehtaan Taidepaja