Joulukranssi Porvoon Taidetehtaan joulumarkkinoilla 2015.
Tapahtumat, markkinat ja myyjäiset,  Vuosi 2015 artikkelit

Taidetehtaan joulutunnelmaa

TÄMÄ ARTIKKELI ON VUODELTA 2015

Mitä lähempänä joulu on, sitä enemmän tapahtumia järjestetään ympäri Porvoota. Tänä viikonloppuna (11.-13.12.2015) on Taidetehtaalla suuret joulumarkkinat, joista on tullut perinne Porvoossa joulunaikaan.

Porvoon Taidetehtaan joulumarkkinat 2015.

Muutamia vuosia sitten kunnostettu vanha tehdasrakennus on nyt täynnä sekä pienten että suurempien yritysten sekä käsityöläisten ja yhdistysten jouluisia osastoja, joissa myydään kaikkea joulukransseista lasikoruihin.

Nallekranssi Porvoon Taidetehtaan joulumarkkinoilla 2015.

Myös ulkopuolella, Taidetehtaan pihalla, on muutamia kojuja. Väkeä riitti lauantaina tungokseen asti, kun markkinoille saapui busseittain väkeä myös muualta kuin Porvoosta. Glögi, piparit ja joulutortut kuuluivat tietysti tunnelmaan ja niitä tarjottiin muutamilla kojuilla.

Taidetehtaan joulumarkkinat levittäytyvät myös pihalle.

Taidetehdas sekä sen kauppakuja on koristeltu kauniisti jouluvaloin, jotka valaisevat alueen pimeän tullen. Taidetehtaan alue onkin oiva paikka jouluostoskierrokselle.

Porvoon Taidetehtaan kauppakuja houkuttelee erityisesti nuoria shoppailijoita.

Esimerkiksi leffaliput ovat suosittu joululahja ja elokuvateatterihan löytyy myös Taidetehtaalta. Porvoon Bio Rex on yksi Suomen parhaita teattereita ja omasta kokemuksestani valitsen nykyään aina tämän teatterin, jos käyn elokuvissa. Salit on varustettu viimeisimmällä tekniikalla, niissä on käytössä Xpandin 3D –tekniikka sekä Dolby 7.1. äänentoistojärjestelmä. Ne takaavat nautinnollisen ja vaikuttavan näytöksen huippuhyvällä kuvanlaadulla sekä -äänellä. Plussaa myös siitä, että heillä on laaja valikoima mausteita popcorneihin, mitä harvoissa elokuvateattereissa on!

Bio Rex Porvoo sijaitsee Taidetehtaalla.

Joulunaikaan on Porvoossa paljon nähtävää ja tehtävää, joten nyt kannattaa viimeistään lähteä liikkeelle ja jouluostoksille ja aistimaan myös Porvoon Taidetehtaan joulutunnelmaa!

Tutustu Porvoon Taidetehtaaseen: www.taidetehdas.fi, Bio Rex, kauppakuja

Teksti ja kuvat: Johanna Lukic