Ostokset ja putiikit,  Vuosi 2014 artikkelit

Simolin´s

TÄMÄ ARTIKKELI ON VUODELTA 2014

Vanhassa Porvoossa Rihkamakadun ja Välikadun kulmassa sijaitsee keltainen komea kivirakennus, niin sanottu ”Simolinin talo”. Simolin on Porvoon toiseksi vanhin yritys, mutta se toimii tätä nykyä jo toisissa tiloissa. Nykyään Simolinin talo toimii useiden yritysten toimitilana ja sieltä voi joulun aikaan tehdä loistavia löytöjä pukinkonttiin – yhden ja saman katon alta.

Simolin´s, Rihkamakatu 2, Vanha Porvoo. Joulukuussa Vanhan Porvoon liikkeet ovat pääsääntöisesti avoinna myös sunnuntaisin.

Teetee SHOPin laajasta valikoimasta löydät kauniita sisustustekstiilejä sekä keittiötuotteita. Lisäksi voit koota herkkukoriin viemisiksi hilloja, hellaleipää, tuoksuvaa teetä, maustekahvia ja karamelleja. teetee SHOP on myös lankojen aarreaitta.
Myymälän 400 neliötä on jaettu käsitöiden, sisustuksen sekä näyttely- ja työpajatoimintojen kesken. Voit levähtää cappuccino-kupposen ääressä ja lukea rauhassa uusimmat käsityölehdet tai vain nauttia myymälän tunnelmasta.

teetee SHOP, puh. 019 581 111. Avoinna ma-pe  10-18, la 10-16, (marras-joulukuussa su klo 12-16), poikkeus la 13.12. klo 10-18. www.tekstiiliteollisuus.fi


Värit monissa sävyissään tulvahtavat vastaan, kun astuu sisään Iia Tammian viehättävään kauppaan Simolinin talossa. Kretuliini on erikoistunut sisustustuotteisiin, joissa punaisena lankana kulkee ekologisuus. Lisäksi monissa tuotteissa on jokin kekseliäs juju. Iia Tammia on sisustussuunnittelija ja liikkuu paljon asiakkaiden luona, joten putiikin aukioloajatkin vaihtelevat osittain sen mukaisesti.

TOIMITUKSEN HUOMIO (kesä 2015): Kretuliini on muuttanut.

 

Sasu’s Playhouse tuo maahan oman malliston teak- ja mahonkihuonekaluja. Valikoimissa on tuotteita eteishallista saunan pukuhuoneeseen. Malliston peruspilareita ovat kaapit ja pöydät, mutta mukana on myös runsaasti pientuotteita. Kokonaisuuteen kuuluu jo yli 300 tuotetta, joissa yhdistyvät yksityiskohtien harmonia ja tyylikkyys.

Kun haluat tyylikästä yllesi juhlana tai arkena, kannattaa piipahtaa vaateliike Cisariin. Simolinin talossa sijaitseva pieni putiikki myy myös kenkiä ja laukkuja ja muita asusteita. Merkkeinä ovat pääasiallisesti Brooklynin, Cravo&Canelan , Lola Ramonan ja Ramarimin laadukkaat kengät sekä Simclainin vaatteet, Italialaisen Gaudin kengät, laukut ja vaatteet sekä Pia Rossinin asusteet. Liikkeessä myös laaja valikoima yksilöllisiä Italialaisia vaatteita sekä Little Mistressin juhla- ja vapaa-ajan mekkoja.

TOIMITUKSEN HUOMIO (kesä 2015): Cisar on muuttanut.

Simolinin tavaratalon juuret juontavat kauppiasserkuksiin, Leonard ja Oskar Simoliniin.

”Leonard Simolin muutti nuorena Porvooseen ja sai paikan puotipoikana. Yritteliäs Leonard eteni urallaan ja perusti oman yrityksen. Hän toivoi lastensa jatkavan tavarataloa, mutta he eivät olleet kiinnostuneita kaupankäynnistä, joten hänen serkkunsa Oskar otti sen hoitaakseen. Oskar Simolin oli synnynnäinen yrittäjä, ja Simolinin tavaratalo menestyi. Hän oli yksityiselämässään nuuka, mutta piti hyvää huolta työntekijöistään ja oli antelias. Hän muun muassa lahjoitti Johan Askolinin kanssa rahaa, kun Näsin hautausmaalle tarvittiin siunauskappeli.” Lähde www.porvoo.fi.

Joulu Porvoossa, Porvoon joulu, JouluTaika, joulun taika