Taidetehdas Vitriini: Nelli Nion teos Kruunupää
kulttuuri,  näyttelyt,  taide,  Vuosi 2016 artikkelit

Vielä ehtii!

Porvoon taidekierros ennen marras-joulukuun näyttelyvaihtoja tuotti ajatuksen lentoa erityisesti Vanhan Kappalaisentalon galleriassa, jossa viimeiset machot esittäytyivät Aki-Pekka Sinikosken valokuvissa. Näyttely Last Machos on esillä ensi sunnuntaihin 27.11.2016 asti. Kannattaa poiketa Vanhan Porvoon kierroksella tutustumaan tähän omalaatuiseen ihmiskuvien kokoelmaan. Omalaatuisuus ei nyt tarkoita räväyttäviä paljastuksia, vaan yksinkertaisia, puhuttelevia otoksia ihmiselämästä – miehen elämästä siinä vaiheessa, kun takana päin on jo runsaasti vuosia ja tallattuja polkuja.

Aki-Pekka Sinikoski #44
Sinisalo, Nr 16 Last Macho #44
Galleria Vanha Kappalaisentalo
Galleria Vanha Kappalaisentalo, Aki-Pekka Sinikoski Last Machos 4.11.-27.11.2016.
Aki-Pekka Sinikoski Last Macho
Sinikoski nr 1: Last Macho #81

Galleria Vanha Kappalaisentalo, Välikatu 13, Porvoo. Näyttelyyn on vapaa pääsy, avoinna ti-su 10-16.

Taidetehtaalla on meneillään kolme näyttelyä, joista Taidehallin ja Galleria Kulman näyttelyihin ehtii vielä tutustua 27.11.2016 asti. Ravintola Vitriinissä Nelli Nion ja Paula Salmelan teokset ilahduttavat kävijöitä aina 23.12. asti.

Nelli Nio: Nopsajalka
Nelli Nio: Nopsajalka

Kulmassa esillä olevat teokset ovat kanadalaisen biologin ja erämaataiteilijan Nicola Coadyn tekemiä. Kollaasit kertovat tarinaa eläimistä niiden luonnollisessa ympäristössä. Käytetty paperi on kierrätysmateriaalia.

Nicola Coady Galleria Kulma Porvoo
Nicola Coadyn teoksissa on lämminhenkistä naivismia.

Taidehallin suurta tilaa hallitsee Malena Granqvistin videoinstallaatio Äidinmaa. Teema liittyy taiteilijan äidin muistoihin rajantakaisessa Karjalassa. Granqvist kuvailee näyttelytekstissä seuraavasti:
”Sain äidiltäni kertomalla loihditun perinnön, jonka nimi on Kaipuu. En saanut taloa, metsää tai maata, vaan tarinat kaipuusta paikkaan, jossa oli aina kesä ja paikannimet kuin runoa: Kuunjoki, Helisevänjärvi, Viipurin linna ja Monrepos´n kaarisillat, Torkkelinpuiston lehmuskujat ja Terijoen hiekkarannat.”

Malena Granqvist: Äidinmaa, videoinstallaatio.
Malena Granqvist: Äidinmaa, videoinstallaatio.

Taidehalli on avoinna ti-pe klo 1018, la-su klo 1116, muut näyttelyt ovat avoinna Taidetehtaan aukiolon mukaan. Myös näihin näyttelyihin on vapaa pääsy.