Pellingin saaristojoulu Porvoon joulumarkkinat
markkinat ja myyjäiset,  ostokset,  perinteet ja tavat,  tapahtumat,  Vuosi 2017 artikkelit

Saaristo kutsuu

Pellingin Saaristojoulu kuuluu Porvoon ihastuttavimpiin uusiin jouluperinteisiin. Jo kahdeksatta kertaa tapahtuma kutsuu kaikenikäisiä tunnelmoimaan saaristoon käsitöiden, herkkujen ja iloisten joulupuuhien pariin aattoviikonloppua edeltävänä sunnuntaina 17.12.2017.

Jo matkalla kohti Tirmon lossia kannattaa kiireet jättää tien varteen ja nautiskellen ajella saaristotietä rauhallisten kylämaisemien keskitse. Porvoosta vajaan puolen tunnin ajomatkan jälkeen odotus saa täyttymyksensä, kun pellinkiläiset toivottavat tulijat sydämellisesti tervetulleiksi heidän noin kolmensadan asukkaan kyläänsä.

Kesäasukkaistakin monella on tapana tulla joulumarkkinoille ja kuusenhakuretkelle tutuille mökkiseuduille. Aika pysähtyy, jouluidylli on parhaimmillaan. Kun tänne on tultu, piipahdetaan jokaisessa kohteessa.

Sundön tilalla, heti lossin jälkeen, voi silitellä suloisia lampaita ja ostaa kauniita villatuotteita tai vaikkapa tilan omista metsistä kaadetun joulukuusen. Joulupukki on myös paikalla.

Pellingin torilla joulukojut odottavat monine paikallistuotteineen. Skärgårdshemmet puolestaan houkuttelee sisätiloihin notkuvien myyntipöytien äärelle. Noin kuuden kilometrin päässä on vielä Söderby-Boden, aito ihana kyläkauppa glögiterasseineen.

Karamelleja ja konvehteja, kalaa ja muita jouluherkkuja on runsaasti heti nautittavaksi tai lahjapakettiin. Joulun kunniaksi myös Martin Tillmanin tilausravintola on avoinna maukkaan saaristolaislounaan kera.

Pellingin Saaristojoulu sunnuntaina 17.12.2017 klo 11-15

Maksuvälineenä ainoastaan käteinen

Joulumarkkinat

– Pellingin tori, Santasaarentie 162

– Skärgårdshemmet, Nyckelvikintie 5

Söderby-Boden, Vanha Söderbyntie 44, avoinna klo 10-15

Kuusenhakuretki, Sundön tila, Sundöntie 5

Martin Tillmanin ravintola, Sunintie 307. Kalakeitto (20 euroa) tai kalainen noutopöytä (40 euroa)

Lossilla on apuhenkilö ohjaamassa autoja ja lauttarannassa partiolaiset opastavat tulijoita.

www.pellingejul.com

Pellinge skärgårds jul