Pop-up-kuoro ja Kaisa Sidoroff

Jouluna laulattaa

Kyynel nousi useamman kerran silmään tänään Porvoon tuomiokirkossa myöhäisillan joululaulutilaisuudessa. Ja kun ääni petti, oli hetkeksi vain hiljennyttävä kuuntelemaan muiden laulua, kunnes tunnemyrsky hellitti. Yllättävää ehkä, että voimakkaimmin vaikutti – ei niinkään lapsuuden ajan joululaulu vaan – uudehko Pekka Simojoen Tulkoon joulu. Sen melodia on todella kaunis.

Kauneimmat joululaulut 2019

Kauneimmat joululaulut vetoavat johonkin syvälle tunteisiin, herkkiin hetkiin, muistoihin. Sävelet ovat niin kauniita, sanat koskettavia. Kirkko oli tupaten täynnä, eikä tämä suinkaan ollut ensimmäinen eikä ainoa joululaulutilaisuus Porvoossa tänä jouluna. Kirkkoherra Pontus Salmi juonsi tilaisuuden.

Kauneimmat joululaulut Porvoo pop-up-kuoro

Erikoisen illasta teki se, että paikalla oli myös upea pop-up-laulukuoro, jonka kuoronjohtaja, kanttori Kaisa Sidoroff oli polkaissut pystyyn. Paikallisessa Itäväylä-lehdessä ollut juttu herätti laulumielet ja ex-tempore koolle kutsuttuun kuoroon liittyi lähes sata laulajaa. Kirkkossa kuoron sointi oli mahtava ja se antoi ihania sävyjä yhteislaulullekin.

Suomen Lähetysseuran ja evankelis-luterilaisten seurakuntien yhteinen joululaulutapahtuma Kauneimmat Joululaulut järjestetään tänä vuonna 47. kerran. Tilaisuuksissa kerätään vapaaehtoinen kolehti, joka tuo tänä vuonna toivoa kehitysmaiden kaikkein heikoimmassa asemassa oleville lapsille. Lahjoittaa voi myös tekstiviestillä tai verkossa www.kauneimmatjoululaulut.fi.

Lahjoita kehitysmaan lapsille.

Vielä ehtii Porvoossakin laulamaan:

Ma 16.12. klo 18 Sikilä, E-S Arenassa, Sikiläntie 630

Ti 17.12. klo 18 Havulinna, Kerkkoontie 306

Ke 18.12. klo 18.30 Gammelbacka, Viertotie 1

To 19.12. klo 17 Ravintola Axel, Sammontie 1

Su 22.12. klo 18 Tuomiokirkko

Ma 6.1.20 klo 11.30 Porvoon suomalainen seurakuntakoti – Kauneimmat joululaulut vielä kerran.

Teksti: Tuula Lukic

Kuvat: Sara Lukic