Porvoon JouluTaika. Jo 10. vuosi kanssanne. TT-Tuulet Kustannus Oy.

Kirjoituskilpailu

Joulupukin kootut tarinat

Joulupukki on ehtinyt satojen vuosien aikana kokea monenlaista, ja nyt me haluaisimme antaa Joulupukille lahjan, ikään kuin muistelmat, kootut tarinat.

Mikäpä olisikaan sopivin aika kuin joulu 2020, kun JouluTaika täyttää 10 vuotta!

Joulutunnelma otti varaslähdön!

Kirjoituskilpailu etenee jo seuraavaan vaiheeseen. Kiitämme innokkaasta osallistumisesta sekä monimuotoisista tarinoista, saimme kirjeitä melkeinpä Suomen joka kolkasta! Pukilla on nyt paljon lomalukemista ennen jokajouluista työurakkaa ja lukuraati onkin jo aloittanut tarinoihin tutustumisen. Raatiimme kuuluu Joulupukin ja JouluTaika -tiimin lisäksi toimittaja Leena-Kaisa Laakso, kirjailija Outi Alm sekä opiskelija Sara Lukic. Odotamme innolla kaikkien tarinoiden lukemista ja kuulet meistä jälleen, kun kymmenen parasta tarinaa on valittu!
Pukin tarinat
Osallistujan tulee hyväksyä nimensä ja kirjoituksensa julkaiseminen TT-Tuulet Kustannus Oy:n/TIDmedian kanavissa. Liitä mukaan yhteystietosi.

Meilläkin on yksi tarina, tai oikeastaan useampi, mutta tämän haluamme kertoa heti:

Tähdenlento

Joulupukin reki taivaalla

Niin kuin me kaikki tiedämme, joulupukki on olemassa ja kaikki tarinat hänestä ovat tietysti totta. Myös seuraava tarina on yhtä tosi kuin kaikki muutkin. Olemme kuulleet sen itse Joulupukilta! Tarina on tosi kaikille, jotka haluavat uskoa. Se kertoo tähdenlennosta revontulien ja pohjoisen pimeyden keskellä.

Kauan kauan sitten oli Joulupukki palaamassa kotiinsa pohjolan perukoille pitkän aattoyön taipaleeltaan. Kuten joka joulu, hän oli jälleen vienyt iloa kaikkialle ja maailman lapset olivat saaneet lahjansa. Joulupukin reki kiisi pitkin revontulien valaisemaa taivaankantta, tähdet tuikkivat ja alla levittäytyi ikiaikainen lumen peittämä Joulumaa.  Reen rauhallisessa keinutuksessa alkoivat Joulupukin silmät painua tuon tuosta kiinni, pää nuokahteli ja hän kaipasi jo lepäilemään muorin viereen. Juuri kun Joulupukki oli nukahtamaisillaan, hän havahtui hohtavaan valoon. Reen vieritse suhahti kaunein tähdenlento, jonka pukki oli koskaan nähnyt. Ja kuten niin monet kerrat aiemmin, hän toivoi yhtä ja ainoaa. Kautta vuosisatojen oli Joulupukilla ollut yksi toive ylitse muiden.

Tähti jatkoi matkaansa alas. Joulupukki seurasi sen lentoa ja huomasi tähden tipahtavan pieneen viehättävään rannikkokaupunkiin, Porvooseen, vanhan hylätyn talon takapihalle lähelle kirkkoa. Mikä ihme –  tähti tuikki vielä! Joulupukki hieraisi silmiään ja ohjasti porot maahan vanhan talon pihamaalle, jonka pimeydessä pilkisti syvältä lumihangesta nouseva hento hehku. Ja siellä, valkean lumivaipan alla, oli pienokainen ja  viesti Universumin kaikkien joulupukkien isältä. Maapallon Joulupukki oli saanut lahjan, kauan toivomansa lahjan.

Tuota pikaa olivat paikalla myös Joulumuori, tonttujoukot ja kaikki Joulumaan eläimet. Joulupukin pienokainen vietti ensimmäisen yönsä tuossa vanhassa hylätyssä talossa, josta tuli jouluaaton onnellisin paikka. Nykyään talo on kuuluisa hotelli, eikä se suinkaan sattumalta ole nimeltään Onni. Jos ette usko, tulkaa katsomaan itse.

joulupukki ja joulumuori Porvoon Teatterilla v. 2016

Joulupukki ja joulumuori Porvoon Teatterilla v. 2016