Porvoon JouluTaika 2017
Vuosi 2017 artikkelit,  Yleinen

Joulun taikaa Porvoossa!

Joulu on syntymän juhla. Uusi aika alkaa, pimeän aika taittuu kohti valoa.

Toivon säikein viritettyinä uuden alut ovat iloisia tapahtumia. Suomikin syntyi 100 vuotta sitten. On mukava juhlistaa tiettyä päivää, itsenäisyyspäivää 6.12., ikään kuin syntymäpäivää, vaikka suomalaisuus periytyykin kauempaa.

Porvoon JouluTaika-lehti on seitsemännessä vuodessaan eli vielä nuori Suomen ja Porvoon historian virrassa, jossa monet joulun perinteet kumpuavat kaukaa menneestä. Perinteet synnyttävät ajatuksen aitoudesta, jostain hyvin alkuperäisestä, olkoonkin, että joulu, kuten suomalaisuus, on koristeltu kaikenlaisin vaikuttein, kokemuksin, mieltymyksin ja uusin tavoin.

Porvookin on Suomen juhlavuoden kunniaksi verhoiltu tunnelmaan monin uusin jouluvaloin. Jouluvalot syttyvät Porvooseen joulunavajaisissa 25.11. Tapahtuma on osa valtakunnallista Suomi 100 joulunavausviikonloppua. Perinteisiä Vanhan Porvoon joulunavajaisia vietetään 2.12.

Olemme jälleen koonneet joulun tapahtumakalenterin runsaana näille sivuille. Verkkolehdessä seuraamme joulua aina loppiaiseen asti. Painettu lehti on jaettu kotitalouksiin keskiviikkona 22.11. Porvoon, Askolan ja Pukkilan alueella sekä osittain Sipoon, Loviisan ja Itä-Helsingin alueella. Noutopisteisiin lehteä toimitetaan viikolla 47, mm. Porvoossa Kauppakeskus Lundiin, Taidetehtaalle ja kirjastoihin. Artikkelikuva on otettu Teatteritalolla (Teatteri Soittorasia).

Aitoa ja valoisaa joulun iloa toivottaen!

Tuula Lukic
päätoimittaja