Joulumanteli 2019

Joulumanteli

Tänään, Jean Sibeliuksen syntymäpäivänä, on vietetty suomalaisen musiikin päivää. Liput on nostettu salkoon ja nautittu säveltaiteen useista ulottuvuuksista.

Omalle kohdalleni valikoitui Joulumanteli, monelle porvoolaiselle tuttu musiikkiopiston puhaltajien ja puhallinorkestereiden joulukonsertti Kulttuuritalo Grandissa. Eri-ikäiset musikantit Porvoosta, Sipoosta, Loviisasta ja Mäntsälästä näyttivät taitojaan yhdessä soittaen. Ilmassa oli jännitystä, eikä ihme, sillä osalle kyseessä oli ensiesiintyminen suuren yleisön edessä. Orkesterinjohtajat kuitenkin lepyttivät tunnelmaa rennon mukavalla otteella. Ja musiikki oli mitä mainiointa!

Joulumanteli Grandissa 8.12.2019

B & C-orkesterit soittivat Capullito De Aleli sekä Nacho Man johtajanaan Erik Hippi.

A- ja B-orkestereita johti Erik Hippi ja C-orkestereita Antti Hartikainen ja Junior Big Bandia Roope Löflund. Lopuksi Porvoon puhallinorkesteri kajautti kolmen joulukappaleen soitannon Antti Hartikaisen johdolla ja yleisökin osallistui laulaen viimeiseen vetoon Sydämeeni joulun teen.

Joulua oppilaskonserteissa

Porvoonseudun musiikkiopiston syyskausi huipentuu joulun alla oppilaskonsertteihin, joihin on yleisöllä vapaa pääsy. On sellistejä, laulajia ja klarinetisteja. On oboeta, jousien konserttia ja pop&jazz pianisteja. Porvoossa konsertteja järjestetään mm. musiikkiopiston salissa (Kaivokatu 37) ja Tuomiorovastin pappilassa (Suomenkyläntie 6). Vielä ehtii moneen mukaan:

ma 9.12. klo 18.30 Pop&Jazz pianistien ilta, Musiikkiopisto sali, Porvoo

ma 9.12. klo 18.30 Laulajien konsertti, Tuomiorovastin pappila, Porvoo

ti 10.12. klo 18.30 Klarinetistien joulujuhla, Gammelbackan seurakuntakeskus, Viertotie 1, Porvoo

ke 11.12. klo 18.30 Huilistien joulu, Suomalaisen seurakunnan sali, Porvoo

ke 11.12. klo 18.30 Joulushow, Mäntsälän valtuustosali

to 12.12. klo 18.30 Sello & oboeilta, Tuomiorovastin pappila, Porvoo

pe 13.12. klo 18 Alttoviulistien ilta, Tuomiorovastin pappila, Porvoo

ke 17.12. klo 18.30 Jousien konsertti, Porvoon tuomiokirkko

Musiikkiopisto on alueellinen taideoppilaitos, joka toimii Askolassa, Lapinjärvellä, Loviisassa, Mäntsälässä, Pornaisissa, Porvoossa, Pukkilassa ja Sipoossa.

Katso kaikki joulun ajan konsertit Porvoossa artikkelista: Konsertit 2019

 

Teksti: Tuula Lukić

Kuvat: Srba Lukić