Kappalainen Riitta Kaajava saarnasi joulun lapsesta ja Jumalan läsnäolosta.

Joulukirkko

TÄMÄ ARTIKKELI ON VUODELTA 2014

Nyt Betlehemiin!

”…Sillä lapsi on syntynyt meille,
poika on annettu meille.
Hän kantaa valtaa harteillaan,
hänen nimensä on
Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala,
Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas…” Jes 9:5

Kattokruunu Porvoon tuomiokirkossa

Porvoon tuomiokirkon kattokruunuissa loistavat aidot kynttilät 25.12.2014.

Joulukirkko Porvoon tuomiokirkossa

Aidot kynttilät sytytetään Porvoon tuomiokirkon kattokruunuihin kerran vuodessa, jouluaamuna. Kaunis lumenvalkeus ja piristävä pakkanen herättelivät ihmisiä, jotka saapuivat tänään aamuvarhaisella klo 6 kirkkoon kuulemaan joulun sanomaa. Tänä vuonna Porvoon joulukirkon sanajumalanpalvelus 25.12. myös televisioitiin (yle 1).

Riitta Kaajavan joulusaarna muistutti meille, että Jumala on läsnä maailmassa, vaikka se ei aina siltä tunnu. Jumala lähetti Valon maailmaan. Hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas. Me saamme turvautua Häneen, ihmetellä kuten paimenet aikanaan löytäessään enkelten heille ilmoittaman lapsen makaamassa kapaloituna seimessä. Kaikki oli juuri niin kuin heille oli sanottu.

Jouluevankeliumissa enkelten sanat ”Älkää peljätkö, minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle” rohkaisee tämän maailman pimeydessä ja elämän arjessa. Me voimme myös Marian tavoin kätkeä Jeesuksen syntymän ihmeen sydämiimme ja tutkistella sitä rauhassa, joulupyhien aikana.

Joulukirkon sanajumalanpalvelus 25.12.2014 Porvoossa televisioitiin.

Joulukirkko 25.12.2014 klo 6 Porvoon tuomiokirkossa, saarna kappalainen Riitta Kaajava. Liturgina toimi kappalainen Juhana Sihvo. Musiikista vastasivat seurakunnan kanttorit Minna Wesslund, Alla Lasonen-Kokkonen, Jarkko Yli-Annala sekä Sancti Amici, Varia Voce, Vox Consolations ja yhtye.

Ensimmäinen lukukappale: Jes. 9: 1-6
Toinen lukukappale: Hepr. 1: 1-16
Evankeliumi: Luuk. 1: 1-20

Tulevia tapahtumia Porvoon tuomiokirkossa:

Gammelbackan seurakuntakeskuksessa, Viertotie 1, Porvoo: