Jouluglögi läättää.

Glögi – hehkuvia makuja

Glögi on kenties suosituin juoma joulun aikaan ja sitä löytyy kauppojen lisäksi myös kahviloista ja ravintoloista erilaisin vivahtein. Usein ravintolat valmistavat itse glöginsä omalla reseptillään, jolloin maku voi vaihdella paljonkin ravintoloiden välillä. Testasimme muutaman porvoolaisravintolan terästetyn glögitarjonnan. Jokaisessa ravintolassa on myös alkoholiton vaihtoehto. Glögi tarjoaa talven keskellä lämpimän hehkuvia makuja!

Wanhan Laamannin tiskillä

Ravintola Wanhassa Laamannissa glögiin lisätään punaviiniä, mikä tekee juomasta täyteläisen ja voimakkaan. Ravintolan interiööri on rauhallinen, vaaleat seinät ja kynttilät luovat jouluista tunnelmaa. www.wanhalaamanni.fi

SicaPellen glögit

Ravintola SicaPellen hämyisissä ja tummasävyisissä tiloissa vallitsee talvinen ja lämminhenkinen tunnelma. SicaPellessä on joulun aikaan oma glögipöytä manteleineen ja glögiin lisätään Koskenkorvaa. Juoma on kuitenkin kevyempi kuin Wanhassa Laamannissa, mutta molemmat ovat omalla tavallaan maukkaita. Yleinen tunnelma Sicapellessä on mieluisa, vaikkakin alakerran tilat ovat tiiviit. www.sicapelle.fi

Eloisan julkisivuPorvoon uudessa ravintolalisäyksessä Eloisassa tunnelma on ainutlaatuisen intiimi. Tilat ovat pienet, mutta yleishenki on rauhallinen ja työntekijät ystävällisiä. Glögiin listään hehkuviiniä, mikä tekee juomasta täyteläisen, muttei liian raskasta. www.eloisawinedeli.fi

Kaikilla ravintoloilla on omat glögitarjoilunsa ja vaikka makuerot ovat suuret, jokainen maku tuo mieleen joulun. Glögikierrosta sopii kokeilla vielä kohti uutta vuotta 2015 mentäessä.

Teksti ja kuvat: Johanna Lukic